040 - 711 53 53 info@integritool.com

Het beste hulpmiddel voor screening.

Het werven van nieuwe medewerkers brengt altijd risico’s met zich mee. In de huidige concurrerende markt zijn veel mensen bereid te liegen om een baan te krijgen. Werkgevers moeten hun medewerkers kunnen vertrouwen, maar hoe kunnen zij er zeker van zijn dat dit vertrouwen gegrond is?

Helaas neemt bedrijfsfraude nog steeds toe: verduistering, onterecht ziekteverzuim en diefstal door werknemers komen steeds vaker voor. Niet alleen kan fraude leiden tot aanzienlijke financiële verliezen, maar het kan ook reputatieschade en boetes tot gevolg hebben. Door pre-employmnent screening op de juiste manier toe te passen worden de risico’s op interne fraude aanzienlijk verkleind.

Er zijn nu eenmaal sollicitanten die niet eerlijk in de wedstrijd zitten. Sommige sollicitanten verzwijgen ‘gevoelige onderwerpen’ of jokken simpelweg op hun curriculum vitae. Sommige sollicitanten tonen een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) om daarmee hun betrouwbaarheid aan te tonen. Maar wat zegt zo’n VOG eigenlijk?

 

 

 

Een veilige en productieve werkomgeving.

IntegriTool is ontworpen om het aantal medewerkers dat frauduleuze handelingen of contraproductief gedrag vertoont, zoals drugs- en alcoholmisbruik, diefstal of sabotage, te verminderen. IntegriTool helpt werkgevers bij het selecteren van betrouwbaar personeel om zo een veilige en productieve werkomgeving te creëren.

 

Hoe werkt het?

IntegriTool kan worden gebruikt om iedere sollicitant te screenen. U, als werkgever, kunt inloggen op een eigen, beveiligd account. U voert kandidaatgegevens in, en verzendt op eenvoudige wijze een digitaal interview via email naar uw sollicitant. Deze ontvangt een weblink, het klikken op deze weblink zorgt ervoor dat het interview start. Zo simpel is het!

De digitale test die de kandidaat krijgt toegestuurd bestaat uit een aantal multiple-choice vragen, waarmee sollicitanten aan de tand worden gevoeld over hun houding ten opzichte van oneerlijk en contraproductief gedrag.

Het interview duurt ongeveer een half uur. Iedereen kan dit interview maken, er is geen computerkennis of hoog IQ voor nodig. Bij iedere vraag verschijnen meerdere antwoorden in het scherm, en de kandidaat kiest het antwoord dat het beste bij hem/haar past.

In de test zitten controlevragen. Iedere vraag moet binnen een bepaald aantal seconden worden beantwoord. Zodra de kandidaat de test heeft afgerond, is er voor de werkgever een rapport beschikbaar met een objectieve en heldere score, inclusief antwoorden die eventueel alarmbellen doen rinkelen. Op basis van dit rapport kan de werkgever besluiten de sollicitant om nadere uitleg te vragen.

IntegriTool

Online screening van personeel op integriteit en moraliteit

Vertrouw niet iedereen op de blauwe ogen. Kijk verder dan een VOG of een referentie. Laat IntegriTool® de juiste vragen stellen.

Probeer IntegriTool gratis.